Håll kundmöte vid grillen för lyckad marknadsföring!

När vi jobbar med marknadsföring digitalt har vi en tendens att tappa kontakten med verkligheten. Det går ju så snabbt att chatta och sköta allting via appar och molntjänster att vi helt glömmer bort vikten av den mänskliga kontakten.

Du kan ha spenderat månader med ett projekt för dropshipping i Sverige och inte ens en gång träffat människorna som du hjälper. Det är dags för ett kundmöte vid grillen. Detta kan ske på jobbets innergård eller kanske på en allmän grillplats.

Varför just grilla vid marknadsföringsmötet?

När vi märker att livet blir så digitalt att vi inte ens vet hur våra kunder ser ut är det dags att komma ner på jorden igen. Få saker är så jordnära som en kolgrill. Du kan ju till och med satsa på en modern gasgrill och få den där känslan av umgänge som bara grillning ger.

Med en gasgrill är det ofta lättare att sköta själva grillningen. Du ser bara till att du har bytt ut gasoltub i tid så att det inte blir krångel på grillplatsen. Sedan är det bara att dra igång. Marinera köttet, grilla grönsaker till vegetarianer och se till att matcha kött, fisk och majskolvar med rätt vin!

Grillning innebär:

  • Att ni kan slappna av och umgås
  • Att nya tankar och lösningar får bättre plats
  • Att ni bygger viktiga sociala band för kommande arbete
  • Att ni förstår varandra bättre
  • Att det blir god middag!

Vi samlas gärna omkring maten. Det är inget nytt. Men de digitala lösningarna har fått många att glömma bort vikten av att äta tillsammans med medarbetare och kunder då och då. När vi grillar tillsammans så tar vi igen för allt det som vi har missat.

grilla vid möte
Kolgrill går lika bra som gasolgrill för mötet!

Samtal runt lägerelden ger så mycket mer

Att sitta runt en eld eller en grill som avger värme får betydelse för hur samtalet blir. Det kan komma som en överraskning att ditt arbete med en blogg för kundens hemsida aldrig riktigt har uppskattats.

När ni nu umgås på ett mer avslappnat sätt kan du i lugn och ro förklara varför det är så viktigt för hemsidans marknadsföring att jobba med bloggen. Du märker mycket snabbare om det är något som kunden inte förstår och det är så viktigt.

Håll det hela säkert och trivsamt

För att lyckas med grillträffen är det förstås viktigt att planera på rätt sätt. Dels så är det viktigt att grilla säkert på en plats som fungerar för detta. Man kan inte slå sig ner varsomhelst i naturen och göra upp en eld för att grilla och snacka marknadsföring!

Det kan vara smart att få hjälpen med att grilla av en cateringfirma som har god erfarenhet av detta. Detta oavsett om det ska grillas på företagets innegård eller på en charmerande skärgårdsbrygga som ni anländer med båt. Då slipper du ju städa när kundmötet vid grillen är över.

Related Posts


Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen och för vår marknadsföring. (Läs mer)
Villkor | Kontakt