ångra köp

Kan du ångra köp från utländska butiker?

Idag finns det ju gott om svenska butiker online. Det går att handla det mesta via en dator eller mobil som är uppkopplad till nätet. Kampen mellan de olika butikerna är tuff och de jobbar med att synas online på flera olika sätt. Ibland är marknadsföring från butiker lite lurig på så vis att du inte inser att det faktiskt inte rör sig om en svensk webbutik.

När du väl kommer in i butiken och känner att du vill köpa något så ser du att det rör sig om ett köp från ett land som Tyskland eller kanske England. Då undrar du ju hur det kommer att fungera med returer. Svenska webbutiker är som regel bra på detta och det kan utländska butiker också vara.

Vad är det som gäller?

Om du handlar online från ett företag som finns inom EU så har du enligt lag rätt till 14 dagars ångerrätt. Det betyder att du kan skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka eller få den bytt mot något annat. Men det här betyder ju inte att returen ingår i priset.

När du väljer en svensk butik som du kan finna på smarta hemsidor som Butiktorget så är det ju inte så besvärligt med leveranser och att skicka tillbaka något. Då vet du att det rimligen inte blir så dyrt att ta hand om en retur även om butiken inte bjuder på den.

Det du måste göra är att ta en titt på de regler som gäller för den utländska butik som du vill köpa från. Sätt dig in i vad du måste göra för att skicka tillbaka en vara innan du köper den. Då kommer du inte att känna dig stressad om det faktiskt blir så att du måste returnera.

Handla på ett smart sätt

Innan du köper en vara från en utländsk webbutik är det inte så dumt att kolla upp om du kan få samma sak från en svensk webbutik. Även om den kostar lite mer i den svenska butiken så kan du ju vinna på snabbare leverans såväl som villkor som känns trygga.

Glöm inte bort att en svensk webbutik ger dig svensk support. Det är verkligen en fördel om det skulle uppstå frågor omkring leveransen eller den produkt som du får hem. Att kunna prata med en seriös support som kan ditt språk är värt mer än den peng du kanske sparar på att köpa från en internationell webbutik.

Fast det ska sägas att när en besparing är väldigt stor eller då det handlar om en produkt som inte finns i svenska butiker så är de utländska alternativen bra att ha. De kan vara minst lika säkra som de svenska. Se som sagt bara till att du vet vad som gäller innan du klickar på knappen för att betala!

Related Posts


Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen och för vår marknadsföring. (Läs mer)
Villkor | Kontakt