kurser på jobbet

Vilka kurser ska du erbjuda anställda för utveckling?

På jobbet kan vi lära oss så mycket och arbetsplatsen kan vara orsak till personlig och professionell utveckling eller tvärtom. Men hur ska du som arbetsgivare tänka vad gäller kurser och event för din personal? Det finns ju så mycket att välja från och allting kan ju knappast vara sådant som leder till bättre resultat för företaget.

Må bättre tillsammans på jobbet

När det handlar om att investera i medarbetare så är det alltid klokt att se på saker som har med hälsa på jobbet att göra. Att till exempel ordna med massage som friskvård med jämna mellanrum kan vara väldigt bra. Stämningen blir bättre och folk mår också bättre av detta. Det är en investering i företagets verksamhet på flera sätt.

Det är ofta när man gör saker tillsammans som nya idéer kläcks. Därmed bör aktiviteter som att grilla tillsammans och andra liknande event också vara en del av planeringen för utbildningar och kurser.

man spelar synt
En kreativ kurs för underhållning i fikarummet kanske…

Områden där det krävs mer kunskap

Sedan är det förstås så att vissa projekt och uppdrag kan kräva mer utbildning. Det kan vara så att ni behöver en intern kurs om drop shipping i Sverige eller så behöver supporten lära sig skriva personliga brev på förfrågningar.

Det är absolut inget konstigt med detta. Idag är det välkänt att företagen är Sveriges största utbildningsaktör. Och egentligen är detta inte alls konstigt. Om vi beaktar att du som företagsledare har full koll på vilken typ av färdighet som fattas hos din personal så är det ju helt naturligt att du kan skräddarsy effektiva utbildningar.

Ta reda på vad personalen vill lära sig mer om

Det är förstås också viktigt att ta reda på vad anställda själva skulle vilja lära sig mer om. Ofta finns det förslag som kommer från personalen. Det är inte sällan så att man under vissa projekt inser var det brister.

Det kanske blir så att man köper in konsulter för att klara av uppdrag och då är det verkligen inte dumt att ponera hur samma projekt hade fungerat om anställda lärt sig lösa problemen internt.

Utbildning är bra för verksamheten

Utöver att det finns mycket pengar att spara på att vidareutbilda personal så är det här också något som kan leda till att verksamheten växer på ett spontant och spännande sätt. Nya kunskaper kan mycket väl leda till att personalen kommer med nya koncept som gör att er verksamhet växer och lyckas.

Det är alltså väl värt att se på vilka kurser och utbildningar som ska till för att detta ska ske. När företaget jobbar på ett innovativt sätt så är det inte dumt att tänka brett. Kanske kan ni plocka in en expert som skapar en helt unik kurs för er.

Related Posts


Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen och för vår marknadsföring. (Läs mer)
Villkor | Kontakt