Vad är viktigast för att synas online?

Om du inte är en känd person som folk söker efter aktivt kommer du att få jobba med SEO för att synas i sökresultaten. Det finns en hel del att göra för att lyckas med detta men vi kan säga att tre saker är lite viktigare än annat.

  1. Ha bästa innehållet på din sajt

Du tar reda på vilka ord och uttryck som folk som är intresserade av dina produkter och tjänster använder sig av i sökmotorer och så formar du ditt innehåll omkring detta. Det gäller att innehållet är läsvärt och välskrivet. Anlita en duktig webbskribent om du inte själv förstår hur man får in sökord i en text som också är intressant och lättläst.

Google kommer att se på innehållet och har det som krävs för att avgöra om den håller kvalitet. Det handlar om flera saker som:

  • Nivå på språk
  • Hur luftig texten är
  • Om texten är relevant
  • Om innehållet är unikt

Det sista du ska göra är att kopiera text från andra ställen online, det kan sluta illa!

Utöver läsvärd text behöver du media som ökar din hemsidas värde. Det bör alltid finnas relevanta bilder och filmer som ger mer information och är intressanta att se på är också bra att ha. Ju mer tid folk spenderar på din sajt ju bättre!

Utöver att du vill att Google och andra sökmotorer ska se värdet i din sajt så är det förstås också viktigt att folk som surfar in gör något. De bör köpa av dig eller åtminstone ta kontakt. Ditt innehåll kommer att avgöra denna bit, tänk på det.

  1. Länkar

Backlinks är nummer två när det handlar om marknadsföring online med SEO. Om du vill att folk ska hitta din sajt måste du ranka högt med den i sökresultaten. Och för att ranka högt måste du stötta ditt fina innehåll med länkar från andra sajter.

Det ska vara naturliga dofollow-länkar som kommer från relevanta källor. De kan innehålla nyckelord som du fokusera på men försök att variera. En naturlig länk som ser äkta ut räknas som en röst för din sajt och kan hjälpa dig i sökresultaten.

  1. Användarvänlighet UX

UX står för user experience och handlar om hur användarvänlig din sajt är. Den bör laddas snabbt, det ska inte finnas länkar som går till tomma 404-sidor och så är det viktigt att det är lätt att ta till sig innehållet på sajten.

Se över hur användarvänlig din sajt är. Du kan kolla hur snabbt den laddas på sajter som denna. Det ger dig en fingervisning om huruvida din sajt kan anses vara en källa som bör premieras i sökresultaten.

Related Posts