Hur ökar du trafiken till din hemsida gratis?

Det kan bli ganska dyrt att anlita en webbyrå som tar på sig uppdraget att driva mer trafik till din hemsida. Om du känner att du vill ta hand om marknadsföringen på egen hand kommer du snart att märka att det ändå uppstår kostnader då du till exempel behöver texter och länkar.

Går det att öka på trafiken helt gratis?

Ja, det går faktiskt att göra en hel del utan att betala något extra för detta. Jobbet med att öka trafiken kallas för SEO och det finns många smarta SEO tips som du kan använda dig av utan att betala något extra för det. Låt oss till exempel kika på det där med backlinks som är så viktigt för att driva mer trafik till en sajt. Backlinks kan du få på många sätt.

Det kan tyckas vara enklast att köpa länkarna från bra sajter som är relevanta och stabila. Men det ska sägas att det finns vägar att gå för att få bra länkar gratis. Du kan:

  • Erbjuda dina specialkunskaper och skriva gästinlägg där du får länk gratis som tack för ditt bidrag.
  • Använda artikelkataloger som Artikelkungen där du får lägga in text och länk gratis.
  • Delta i forum där du kan lägga in relevanta länkar som en del av samtalen.
  • Använda länkkataloger där du kan tala om att din sajt finns med länk till den.

Det här är punkter som beskriver hur du kan få gratis länkar med tanke på att påverka SEO. Men det är förstås också mycket bra med länkar som driver direkt trafik till dig. Ett sätt som bara kostar din tid är att delta i Facebookgrupper.

Du kan delta i samtal och lägga relevanta länkar till din sajt för mer information. Här är det ett stort plus om du har en blogg på din hemsida där du skriver mer om det som du är duktig på. Då blir det lättare att länka på ett naturligt sätt i samtal i sociala medier.

Byta länkar

Det kan också vara av intresse att byta länkar men bara om du har flera sajter och kan göra detta på ett sätt som inte skriker länkbyte. Det betyder att du inte bör få länken tillbaka från den sajt som du länkar till. Det är också väldigt viktigt att göra relevanta länkbyten från innehåll som håller hög kvalitet.

Bra länkbyten kräver lite planering och ibland fler än två personer som byter mellan fyra sajter. Det kommer att ta din tid men du får ju länkarna gratis. På forum som WN kan du komma i kontakt med personer som vill byta länkar.

Hur ska du göra med texter?

Om du kan skriva kan det vara klokt att ta hand om textbiten själv. Detta särskilt när du som expert ska skriva om ett specifikt ämne. Annars kan det vara smart att betala en webbskribent för att få riktigt bra innehåll som du kan sprida information om dig och din sajt med.

Använd den bas du har redan nu

Glöm inte bort att du med de kontakter du redan har kan få mer trafik. Se till att hålla kontakten med de som lämnar sin email till dig via din sajt. Skicka ut bra nyhetsbrev via mejl eller sms med jämna mellanrum. Skapa roliga kampanjer där de som redan handlat från dig kan tjäna på att bjuda in fler. Det här kostar bara din tid och eventuellt de rabatter som du ger.

Related Posts


Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen och för vår marknadsföring. (Läs mer)
Villkor | Kontakt